П`ятниця, 26.04.2024, 08:00
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти Куп'янської РДА

Головна » 2012 » Травень » 21 » Проведення практичного семінару для громадських інспекторів з охорони дитинства
09:25
Проведення практичного семінару для громадських інспекторів з охорони дитинства

17 травня 2012 року на базі Новоосинівської загальноосвітньої школи І – ІІ ступенів відбувся семінар для громадських інспекторів з охорони дитинства за темою: «Соціально – педагогічна допомога учням і сім’ям, які потребують особливої уваги, виховання толерантного ставлення в учнівському колективі». Мета семінару: ознайомити учасників з алгоритмом дій щодо організації роботи з дітьми та родинами, що потребують соціального захисту; ознайомити з формами та методами роботи щодо формування толерантного ставлення в учнівському колективі.


На семінарі були присутні: начальник служби у справах дітей – Діденкова Л.І. методист ІМЦ відділу освіти Якубинська О.Б., методист психологічної служби Гриценко С.В., голова Курилівської сільської ради Серпокрил В.В. та громадські інспектори навчальних закладів району.

Основним завданням школи в роботі з учнями і сім’ями, які потребують особливої уваги є створення сприятливих умов для фізичного, психічного, соціального і духовного розвитку дітей, забезпечення їх правового та соціального захисту; допомога в розвитку творчих і потенціальних здібностей дітей; соціальний захист дітей пільгового контингенту. Начальник служби у справах дітей Діденкова Л.І., у своєму виступі підкреслила актуальність його теми, націлила учасників на подальшу плідну співпрацю щодо раннього виявлення дітей та сімей, які опинились в складних життєвих обставинах та потребують допомоги. Вона нагадала учасникам семінару про основні положення порядку взаємодії суб’єктів соціальної роботи із сім’ями, які опинились в складних життєвих обставинах.

Присутнім було надано практичні поради щодо алгоритму дій з родинами, що потребують особливої уваги.Встановлення толерантних відносин – важливе завдання сучасного суспільства. І від того, як воно буде вирішене, залежить наше майбутнє. А оскільки все починається з дитинства, то першочерговим завданням школи є здійснення програм виховання, що направлені на формування в учнів доброго ставлення до людей.

Формувати почуття толерантності у дітей і підлітків, розвивати їхню здатність до співпереживання і співчуття, довіру, гідність і співпізнання – процес важкий і довготривалий. Тому було розглянуто питання про шляхи формування толерантності в учнівському середовищі. Адже саме толерантного ставлення потребують діти, що опинилися в складних життєвих умовах. На семінарі було розглянуто також питання проведення оздоровлення дітей пільгових категорій влітку. Турбота про здоров'я дітей є одним з основ­них показників ставлення держави до проблем підростаючого покоління. У Новоосинівській ЗОШ І – ІІ ступенів влітку 2012 року буде відкрито пришкільний заклад відпочинку «Веселка», до якого планується залучити 50 учнів пільгових категорій. Особлива увага під час роботи закладу відпочинку приділяється дітям пільгових категорій: дітям з багатодітних сімей; дітям, які перебувають на "Д” обліку; дітям одиноких матерів; дітям працівників соціальної сфери та агропромислового комплексу та обдарованим дітям. Канікули – це відпочинок для втомлених за весь навчальний рік наших дітей. Правильно організований відпочинок – це гарний настрій, здоров’я, нові друзі. Це розкриття свого творчого потенціалу і заряд бадьорості на тривалий час.

В практичній частині семінару учасникам було запропоновано переглянути свято «Все починається з мами», яке було проведено у 2 класі.

Також присутнім було запропоновано переглянути виставку творчих робіт «Мій табір «Сосновий», ознайомлено з роботою даного закладу. Практичний семінар для громадських інспекторів з охорони дитинства проведений на високому рівні.

Категорія: В ЗОШ, ДНЗ та РБДЮТ | Переглядів: 1697 | Додав: beautygrov | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Категорії розділу

Тендер [11]
Тендерні оголошення
В ЗОШ, ДНЗ та РБДЮТ [82]
Події, які відбулись в загальноосвітніх школах, дошкільних та позашкільних навчальних закладах
об'яви [17]
Найновіші повідомлення

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Пошук