Неділя, 28.04.2024, 16:26
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти Куп'янської РДА

Головна » 2012 » Березень » 23 » Показовий день цивільної оборони в Ягіднянській ЗОШ
17:27
Показовий день цивільної оборони в Ягіднянській ЗОШ
«Кожен має право на захист свого життя і здоров’я
від наслідків аварій, катастроф, пожеж,
стихійного лиха…
Держава як гарант цього права створює систему
цивільної оборони, яка має своєю метою захист
населення від небезпечних наслідків аварій і
катастроф техногенного, екологічного,
природного та воєнного характеру»

«Закон України «Про Цивільну оборону України»

Саме запобігання виникненню надзвичайних ситуацій техногенного походження і забезпечення зменшення збитків і втрат у разі стихійного лиха, аварій, катастроф, вибухів і великих пожеж – основне завдання Цивільної оборони.

Глобалізація , яка охопила весь світ, є позитивним явищем, але вона, на жаль, породила і таке поняття, як «надзвичайна ситуація». Тому для того, щоб запобігти людським жертвам, щоб захистити своє життя, у загальноосвітніх закладах впродовж навчального року вивчаються правила поведінки і дії при надзвичайних ситуаціях.

20 березня 2012 року Ягіднянська ЗОШ І-ІІІ ступенів приймала гостей – начальника ЦЗ відділу освіти Куп'янської райдержадміністрації – начальника відділу освіти Жадановську Т. В., начальника штаба ЦЗ відділу освіти – заступника начальника відділу освіти Балабай В.І., майстра виробничого навчання НКП ЦЗ м. Куп'янська Кащея А.М., директорів шкіл району.

У школі свято – показовий День Цивільної оборони. Розпочалося воно зі збору керівного і начальницького складу ЦО та доповіддю начальника штабу ЦЗ – заступника директора з навчально - виховної роботи В’юник О.І. та її заступників про готовність постійного складу та учнів школи до проведення заходів, передбачених планом проведення «Дня ЦО».

Свято розпочалося урочистою лінійкою, на якій з привітанням до всіх присутніх звернулися начальник відділу освіти Куп'янської РДА Жадановська Т.В. та директор школи Загоруйко А.Л.. Після цього відбулася презентація роботи закладу з питань цивільного захисту. Присутнім було представлено невоєнізовані формування школи, їхні функціональні обов’язки та перевірка готовності до дій при виникненні небезпечних ситуацій в закладі, роботу керівного складу ЦЗ під час надзвичайних ситуацій.

У ході підготовки до „Дня ЦО” були організовані виставка приладів радіаційного і хімічного спостереження, індивідуальних засобів захисту, виготовлено стенди щодо дій учнів у надзвичайних ситуаціях та «МНС України попереджає», проведено конкурс малюнків «Небезпека очима дітей», випущені стінні газети, проведено відкриті уроки та заходи.

На високому організаційному і методичному рівні пройшли заняття, підготовлені учителями початкових класів: Дворецькою Н.І., Рудень Т. І., Пелепцовою І.Ю.. Свій виступ презентували учні початкової школи за темою « Скажімо наше дружне «Ні!» усім пожежам на землі». Вони показали захоплюючу і яскраву виставу з правил протипожежної безпеки і продемонстрували неабиякі знання з цього питання.

У 6 класі на уроці з «Основ здоров’я» була розкрита досить актуальна тема: «Небезпека: наслідки та перша допомога при травмах». Учителем Лашко Галиною Володимирівною у доступній формі презентації була надана вичерпна інформація про всі види небезпек. Документальний фільм з практичним матеріалом щодо надання першої медичної допомоги при різних травмах та практична допомога фельдшера Іванівського ФАПу Ноздрі Тетяни Єгорівни зробили урок цікавим та змістовним. Особливо сподобалося дітям бути у ролі «постраждалих», яким була надана перша медична допомога при різних видах травм, а демонстрували свої вміння учениці 10 класу Кущенко Вікторія та Кучкова Аліна, і справилися вони із завданням на «12 балів».

Найбільше гостей зібрав урок-тренінг з предмета «Захист Вітчизни» «Засоби індивідуального захисту та прибори радіаційної та хімічної розвідки» з учителем Колібабою Павлом Петровичем. Підготовлені юнаки 10 класу розповіли та продемонстрували засоби індивідуального захисту та прибори радіаційної та хімічної розвідки учням 5, 7 та 8 класів. Та «родзинкою» уроку стало відпрацювання дій учнів та вчителя під час ліквідації надзвичайної ситуації, яка виникла від «необережного» поводження з термометрами. Швидка реакція вчителя, злагоджені дії учнів 10 класу допомогли справитися з цією ситуацією за лічені хвилини. Директори шкіл настільки захопилися дійством на уроці, що самі із задоволенням одягнули протигази та ЗЗК.

Заключним заходом стала традиційна естафета учнів 9-10 класів з відпрацюванням елементів ЦЗ(ЦО) під керівництвом учителя фізичної культури Хлюпки М.М.

Організовано і злагоджено здійснена евакуація учасників навчально-виховного процесу зі школи. Високу підготовленість показали невоєнізовані формування, готові діяти за ввідними. Особливо проявила себе санітарна ланка, до складу якої увійшли командир ланки Глотова І.В. та сандружинниці Носова О.М. та Носач В.Л., які професійно надали допомогу «потерпілому» з ланки пожежогасіння, яка «ліквідувала» пожежу у приміщенні школи. Добре спрацювали під час евакуації зв’язківці (командир Дроздова К.О.), оперативно-евакуаційна ланка ( командир Лебединська В.О.) та ланка охорони громадського порядку (командир Єфремова С.Є.).

Закінчилося свято підбиттям підсумків проведення Дня ЦО – лінійкою, на якій директор школи Загоруйко Антоніна Леонідівна визначила, в якій мірі досягнута мета і як вирішені завдання Дня ЦО, дала оцінку діям невоєнізованих формувань, відзначила сміливі та ініціативні дії учнів та інших учасників заходу. За високу готовність і організоване проведення „Дня ЦО” нагороджено грамотами таких вчителів: Колібабу П.П., вчителя предмета «Захист Вітчизни», Лашко Г.В., вчителя «Основ здоров'я», вчителів початкових класів Дворецьку Н.І., Рудень Т.І., Пелепцову І.Ю. та фельдшера ФАПУ с.Іванівки Ноздрю Т.Є. Оголошено подяки командирам ланок та учням 10 класу за активну участь у проведенні занять і показ індивідуальних засобів захисту, надання першої медичної допомоги при травмах . Із заключним словом виступила начальник відділу освіти Куп'янської РДА Жадановська Т.В., яка подякувала всім за організацію заходу.

Заступник директора з навчально - виховної роботи В’юник О.І.


Категорія: В ЗОШ, ДНЗ та РБДЮТ | Переглядів: 3133 | Додав: Callidus | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Категорії розділу

Тендер [11]
Тендерні оголошення
В ЗОШ, ДНЗ та РБДЮТ [82]
Події, які відбулись в загальноосвітніх школах, дошкільних та позашкільних навчальних закладах
об'яви [17]
Найновіші повідомлення

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Пошук