Субота, 18.05.2024, 09:43
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти Куп'янської РДА

Головна » 2012 » Лютий » 2 » Провдення спільного семінару вчителів початкових класів та практичних психологів у Кругляківській ЗОШ
14:32
Провдення спільного семінару вчителів початкових класів та практичних психологів у Кругляківській ЗОШ

Професійна взаємодія психологів і вчителів має базуватися на взаємозбагаченні необхідними знаннями і вміннями. В процесі взаємодії психолог допомагає вчителеві пізнавати й враховувати індивідуальні особистісні характеристики учнів.

Сьогодні гостро постає питання співпраці практичних психологів та вчителів початкових класів, адже це – запорука підвищення ефективності та якості навчально-виховного процесу в цілому і окремо роботи кожного його учасника; розвиток соціально-адаптованої особистості дитини.

Саме тому 25 січня 2012 року на базі Кругляківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів відбувся спільний семінар практичних психологів та вчителів початкових класів району.

Тема семінару «Особливості роботи та взаємодія практичного психолога і вчителя початкової школи». Мета семінару: Ознайомлення учасників семінару з особливостями роботи практичного психолога з учнями початкової школи та співпрацею вчителя і психолога.

На семінарі були присутні учителі початкових класів та практичні психологи шкіл району, методист відділу освіти Якубинська О.Б. та методист психологічної служби відділу освіти Гриценко С.В.

Семінар розпочався привітанням директора школи Книша В.Л., який ознайомив присутніх з актуальністю проблеми семінару та його завданнями.

З доповіддю «Особливості роботи та взаємодія практичного психолога з учителями початкових класів» виступила практичний психолог Кругляківської ЗОШ І-ІІІ ст.

Відкритий урок математики у 1 класі провела учитель Кривобок І.І. Урок-мандрівка був насичений і цікавий. На уроці були використані різні форми і методи організації навчально-виховного процесу.

Після уроку було проведено всебічний аналіз уроку та самоаналіз. Психологічний аналіз уроку за різними технологіями провели практичні психологи шкіл району, які відзначили позитивні елементи уроку та зробили власні зауваження.

Підводячи підсумок аналізу уроку, виступили методист Якубинська О.Б. та методист психологічної служби відділу освіти Гриценко С.В. Вони, зокрема, підкреслили, що це перший спільний семінар, який носить практичний характер і якому надається велике значення.

Після обговорення уроку були проведені районні методичні об’єднання вчителів початкових класів та практичних психологів.

Усі учасники отримали матеріали семінару в електронному вигляді.

На підсумковому обговоренні учителі та психологи висловили свої враження від семінару та побажання щодо проведення подальших семінарів.










Категорія: В ЗОШ, ДНЗ та РБДЮТ | Переглядів: 893 | Додав: Callidus | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Категорії розділу

Тендер [11]
Тендерні оголошення
В ЗОШ, ДНЗ та РБДЮТ [82]
Події, які відбулись в загальноосвітніх школах, дошкільних та позашкільних навчальних закладах
об'яви [17]
Найновіші повідомлення

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Пошук