Понеділок, 20.05.2024, 14:40
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти Куп'янської РДА

Головна » 2011 » Грудень » 12 » Методичне об’єднання практичних психологів
12:36
Методичне об’єднання практичних психологів

09.12.2011 на базі ІМЦ відділу освіти Куп’янської РДА відбулося методичне об’єднання практичних психологів ДНЗ та ЗНЗ району за темою «Особливості організації роботи з дітьми, що опинилися в складних життєвих обставинах». В роботі методичного об’єднання практичних психологів взяла участь завідувач ІМЦ Коротич О.Ю.

Актуальність теми методичного об’єднання продиктована реаліями самого життя, оскільки, як показує практика роботи практичних психологів, сучасні діти все частіше опиняються в таких складних ситуаціях, вихід із яких їм важко знаходити самостійно.

За допомогою методу «мозкового штурму» було з’ясовано значення терміну «складні життєві обставини». Посилаючись на Закон України «Про соціальні послуги» присутні не лише знайшли підтвердження вище зазначеного терміну, а й розширили і поглибили свої знання з даного питання. Оскільки їх перелік виявися досить вагомим, свою роботу практичні психологи продовжили, висвітлюючи кожен з пунктів у власних виступах та презентаціях.

Виступи практичних психологів району з питань: «Насилля в сім’ї. Особливості роботи практичного психолога з дітьми, які зазнали домашнього насильства» - доповідач Рябих С.В., «Насилля як підгрунття девіантної поведінки» - доповідач Гречаннікова Ю.Г, «Особливості роботи практичного психолога з дітьми, які потрапили в тенета ігрової залежності» - доповідач Архипова В.І., «Підліток у колективі. Проблеми та особливості поведінки» - доповідач Пісоцька В.В., «Робота практичного психолога з дітьми, схильними до суїцидальної поведінки” – доповідач Кунєва М.М., викликали жваве обговорення та дискусії з даних питань.

Робота в групах дала змогу розробити рекомендації для роботи практичних психологів з дітьми, які потрапили в складні життєві обставини.

Підводячи підсумки методичного об’єднання, практичні психологи висловили свої враження від роботи, пропозиції та зазначили, що дана тема є актуальною і обов’язково потребує свого продовження.

Методист психологічної служби С.В.Гриценко 


Категорія: В ЗОШ, ДНЗ та РБДЮТ | Переглядів: 885 | Додав: Callidus | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Категорії розділу

Тендер [11]
Тендерні оголошення
В ЗОШ, ДНЗ та РБДЮТ [82]
Події, які відбулись в загальноосвітніх школах, дошкільних та позашкільних навчальних закладах
об'яви [17]
Найновіші повідомлення

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Пошук